به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار امروز بدون نوسان و با همان رقم آخرین معامله هفته گذشته مبادله شد. هر چند که عرضه و تقاضا در بازار ارز در تعادل قرار دارند اما معاملهگران بازار ارز با نزدیکی به سه ماه پایانی سال، احتمال تغییر موضع دولت از سیاستهای انقباضی به انبساطی را میدهند.
مرکز پژوهشهای مجلس با برآورد کسری بودجه ۵۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از کاهش قیمت و میزان عرضه نفت، پیشنهادی با چارچوب اعمال دلار 35 هزار تومانی جهت تسعیر ارزی درآمدهای نفتی و همچنین قیمت فروش نفت برای هر بشکه ۶۵ دلار و برآورد فروش ۱.۲ میلیون بشکهای در روز را ارائه کرد.
در همین راستا جواد فلاحیان کارشناس و فعال اقتصادی در پاسخ به اینکه آیا افزایش نرخ تسعیر ارز از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۵ هزار تومان سیگنال افزایشی به بازار آزاد میدهد، به تجارتنیوز گفت: «بسیاری از کالاهای وارداتی و اقلامی که در بورس کالا یا بازار معامله میشوند بر اساس نرخ ارز بازار مبادلهای، مبادله میشوند که رقمی در محدوده ۳۴ تا ۳۶ هزار تومانی است. »
وی افزود: «زمانی که قیمت ارز کالاهای اساسی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی بودند و بعد شدند ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، آن زمان این تغییر باعث اثر افزایشی بر بازارها شد؛ اما به نظر میرسد دولت برای اینکه نرخها را به سمت تک نرخی یا نرخ بازار مبادلهای نزدیک کند این رقم را در نظر گرفتهاند.»
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: «عملا تعداد کالاهایی که در این مدت ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی میگرفتند زیر ۱۰ درصد کل کالاها بود؛ بنابراین نمیتواند سیگنالی مبنی بر بالا رفتن قیمت ارز در بازار آزاد باشد.»
وی در خصوص روند قیمت دلار در ماههای پایانی سال گفت: «دولت در سه ماه پایانی سال نیاز به جذب نقدینگی دارد زیرا باید کسری بودجهای که دارد را جبران کند. به همین خاطر ممکن است در سه ماه پایانی سال از سیاستهای انقباضی عقبنشینی و به سمت سیاستهای انبساطی حرکت کند.»
فلاحیان تصریح کرد: «تغییر موضع بانک مرکزی میتواند محرکی برای جهش قیمت دلار از اوایل بهمن تا اواسط اسفند باشد. بنابراین احتمال افزایش قیمت دلار بالاست. دلار میتواند تا محدوده ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان رشد داشته باشد، البته به شرط اینکه دولت از سیاستهای انقباظی عقبنشینی کند.»
با وجود اینکه کارشناسان اقتصادی احتمال تغییر رفتار اقتصادی دولت را میدهند اما سعید شوالپور، معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور، در تشریح رویکردهای سیاستهای مالی و پولی بودجه ۱۴۰۳ به ادامه سیاستهای انقباضی دولت اشاره کرده است. وی تاکید کرده که سیاست دولت تثبیت آرامش و ثبات در بازارها به ویژه بازار ارز است لذا در بودجه سال آینده، انتظار میرود حرکت پول از سایر بازارها به سمت بازار سرمایه تسریع شود. وی با تکیه به پیشبینی کارشناسان اقتصادی معتقد است که با ثبات بازار ارز، نرخ تورم در کانالهای فعلی حفظ میشود.
در آخرین معامله امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز با ریتم خنثی، دلار تهران همراهی کرد. قیمت دلار هرات رشد ۱۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه افزایش ۵۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۵۰۰ تومانی معامله شد. درهم امارات بدون تغییر و با قیمت ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومانی معامله شد./تجارت نیوز